fbpx
Card image cap

Det er om høsten du trenger nye sommerdekk

Er du en av dem som kjører med slitte dekk fordi du likevel snart skal legge om til vinterdekk? Da leker du med livet.

– Det er om høsten vi virkelig trenger mønsterdybden, og paradoksalt nok er det da den gjerne er minst, sier Remy Andre Vågene hos Fixbil.

Han er fortvilet over alle de slitte sommerdekkene som ruller rundt på våte høstveier, og mener det er å leke med livet å kjøre bil med liten eller ingen mønsterdybde.

LES OGSÅ: Slik gjør du bilen din vinterklar

En livsfarlig kombinasjon

– Som bilfører er det flere enn deg selv du setter i fare. Kombinasjonen høstmørke, våt veibane og slitte dekk er livsfarlig, og du bør absolutt bytte dekk nå om du vet at sommerdekkene dine er for slitt til å settes på bilen igjen til våren, sier han.

Vannplaning og lengre bremselengde

Lovens krav til mønsterdybde på sommerdekk er beskjedne 1,6 millimeter, men NAF anbefaler at du minst bør ha tre millimeters dybde for å kjøre forsvarlig. På våte høstveier kan selv dette være for lite.

– En test bladet Motor har gjennomført viste at dekk med 1,6 millimeters mønsterdybde gir opptil ti meter lengre bremselengde, og de kan vannplane i 30 km/t lavere hastighet enn nye dekk, sier Remy Andre.

Ta dekkskiftet nå

Han mener at mørke, smale og svingete Vestlandsveier er spesielt farlige med slitte dekk.

– Om du mister veigrepet i en sving bærer det rett i skogen eller fjorden, og det er en fryktelig høy pris å betale for å utsette en kostnad du likevel må ta til våren, poengterer han.

Han anmoder derfor alle om å ta kostnaden med dekkskiftet nå, og ikke vente til hjulskiftet etter vinteren.

LES OGSÅ:  Bestill hjulskift nå

1,6 millimeter ikke nok
Om du er i tvil om dekkene dine er gode nok for de våre høstukene vi har foran oss bør du være føre var.

– Det hjelper ikke med gode bremser om dekkene ikke får feste, og selv om du har mer enn 1,6 millimeter er det likevel ikke sikkert du kjører lovlig. Veitrafikkloven sier også at du skal sikre tilstrekkelig veigrep etter føret, og det er det viktig å merke seg når det øser ned, avslutter verkstedsjefen ved Fixbil på Sotra.

Kontakt Oss

Vi er Autorisert BMW Verksted i Bergen. Har du spørsmål eller andre henvendelser om din BMW, vil vi gjerne høre fra deg!

Bestill Service her

Send oss en mail